ALLIN > תרבות > מסעדות ומתכונים > אהבה במטבח: 3 מתכונים לארוחות רומנטיות בט"ו באב

אהבה במטבח: 3 מתכונים לארוחות רומנטיות בט"ו באב

אהבה במטבח: 3 מתכונים לארוחות רומנטיות בט"ו באב

מופלטה במילוי מעורב ירושלמי של דגים וטחינה רעננה, סביצ'ה קייצי רענן וסופלה שוקלד מושחת טבעוני ופרווה – את שלושת המתכונים הכינו עבורנו השף גיא אלעזרי ואשתו הקונדוטורית ליאת.

גיא מכונה "השף היושב", מאחר שהוא נכה היושב על כיסא גלגלים ועובד עם יד אחת כתוצאה מתאונת דרכים. זו אינה מוגבלות עבורו והוא ממשיך לעסוק באוכל כפי שעשה בכל חייו.

אם אתם לא בקטע של לבשל, גיא ואשתו ליאת מארחים בביתם זוג לארוחה רומנטית ועד קבוצות של 20 סועדים. את הארוחה הם מכינים מחומרי הגלם הטריים של ארצנו והגולן בעיקר – בשר איכותי מעדרי הגולן, ירקות ופירות ממטעי הגולן, דגים, שמן זית ועוד – כולם תוצרת הגולן. המחיר הוא 300 ש"ח לסועד. בנוסף, יש לזוג גם מתחם הכולל שני צימרים. לכבוד ט"ו באב גיא מעניק 10% הנחה לזוג המזמין נופש/ארוחה.

 

מופלטה במילוי מעורב ירושלמי של דגים וטחינה רעננה
מצרכים:
מופלטות:
0.5 ק"ג קמח
25 גר' שמרים טריים
300 מ"ל מיים פושרים
30 מ"ל שמן
קורט מלח
שמן נוסף לשימון

מעורב ירושלמי של דגים:
300 ג"ר פילה אנטיאס ללא עור חתוך לרצועות ניתן להחליף לדניס אם לא מסיגים אנטיאס
300 גר' פילה סלומון ללא עור (עדיף את הבטן של הסלומון) חתוך לרצועות
500 גר' בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום קצוצות

תבלינים:
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית כמון טחון
מעט כורכום
מלח אטלנטי
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון

טחינה:
חצי כוס טחינה גולמית (אני אוהב את טחינת ירושלים)
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
רבע-חצי כוס מים קרים (מהמקרר)
פלפל שחור ומלח לפי הטעם .

אופן הכנה:
מופלטות:
שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה באמצע מכניסים לתוכה את המים והשמרים מומסים את השמן וקורט מלח.
לשים לבצק רך וגמיש. משמנים משטח שיש ומחלקים את הבצק ל 10-15 עיגולים קטנים ומניחים על המשטח המשומן
מכוסה במגבת להתפחה של 30 דק'. מחממים טוב מחבת עם תחתית עבה ומתחלים לרדד, משמנים את הידיים ואת משטח הרידוד ומרדדים לעגול ודק. טיגון המופלטות יעשה רק בצד אחד בלבד, הופכים ומניחים עליו עלה נוסף, הופכים ומניחים עלה נוסף. כל חמש-שש מופלטות מעבירים לצלחת ומכסים במגבת.
מעורב דגים:
ממליחים את הדגים, מחממים מחבת רחבה או פלנצ'ה, מוסיפים את השמן זית, הבצל, והשום. לאחר שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את התבלינים, ולאחר כ-2 דקות מוסיפים את הדגים. מערבבים לא הרבה כדי שהדגים לא יתפרקו. לאחר כ-10 דק' המעורב שלנו כמעט מוכן. מוסיפים את מיץ הלימון אחרי כדקה. סוגרים את האש, מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה, טועמים ואם צריך מוסיפים מלח.
טחינה: מערבבים הכל יחד, את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת המרקם שאוהבים.
הרכבת המנה:
מורחים על מופלטה טחינה, במרכז שמים מעורב דגים, מגלגלים ואוכלים.

סביצ'ה קייצי רענן
רכיבים:
1 מלפפון
1 גזר
1 בצל סגול קטן
2 בצל ירוק
1 צנונית
חצי אבוקדו
חצי מנגו
כוסברה
פילה דניס ללא עור טרי מאוד \ניתן להחליף בטופו טבעי
קמצוץ מלח אטלנטי
מיץ לימון טרי מחצי לימון עד לימון
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
בהרבה אהבה מקלפים את המלפפון והגזר מהמלפפון נשתמש רק בחלק הירוק ללא הגרעינים נחתוך את המלפפון מ-4 הצדדים כך שהגרעינים ישארו כריבוע באמצע ונקבל 4 פרוסות של מלפפון ללא הגרעינים. נחתוך את הגזר, המלפפון, הבצלים והצנונית לרצועות דקות (ג'וליינים), את הכוסברה נפריד רק את העלים, את האבוקדו והמנגו נחתוך לקוביות של 0.5 על 0.5 ס"מ וכך גם את פילה הדג או הטופו. נערבב הכל בקערה ונוסיף לפי סדר במהלך הערבוב הקל ראשון המלח אחריו הלימון ובסוף שמן הזית.
ניתן להגיש על פרוסות בגט קלוי או כמנה זוגית.

סופלה שוקולד מושחת טבעוני ופרווה
רכיבים:
1 כוס קמח לבן
1.25 כוסות סוכר קנה סוכר (חום)
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קקאו בעל אחוזי שומן גבוהים 20-22% שומן
100 גרם שוקלד מריר 70% מוצקי קקאו איכותי (טבעוני/פרווה)
1.25 כוסות חלב סויה בטעם וניל (לא חייב אפשר טבעי)
0.75 כוס שמן קוקוס.
אופן הכנה:
בהרבה אהבה מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים את כלי הסופלה בשמן קוקוס ומפזרים סוכר לבן. ממיסים שוקולד מריר על בן מרי, מערבבים כל הזמן כדי שהשוקולד לא יישרף. בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מהקמח ואז מוסיפים את הרכיבים הרטובים ומערבבים. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים, מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד להטמעה בלבד.
מעבירים את הבלילה לכלי הסופלה עד 3/4 גובה. אופים כעשר דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים ומפזרים אבקת סוכר מלמעלה, ומגישים רותח.

 

השף היושב
חוויה של אירוח, חברה יין ואוכל משובח בצפון הגולן
טלפון:  054-7553333
מייל: service@thesittingchef.co.il

צילומים: שגיא פלקס

פורסם על ידי

תגובות פייסבוק

Comments are closed.

תפריט